Afbeelding
Decoratieve foto van een mbo-student die naar de camera lacht en zijn gehoorbescherming opdoet. Op de achtergrond werkt een medestudent aan een werkbank, ook met gehoorbescherming op.

De stimuleringsregeling Gezond en Veilig Werken biedt scholen kansen om hun studenten voor te bereiden om hun toekomst. Arbodeskundige Saskia Gorissen vertelt hoe dat werkt in de praktijk.

Afbeelding
leraar geeft uitleg aan de klas

Twaalf procent van de jongeren heeft gehoorverlies. Al vanaf de basisschool luisteren kinderen vaak en lang naar muziek, gamen met een koptelefoon op en kijken films, series en TikToks met de volumeknop op maximaal. Hoe slecht is dat eigenlijk?

Afbeelding
Esther en Wietske

Besluit je als school dat je een themacertificaat wilt halen, dan krijg je daar hulp bij van een Gezonde School-adviseur van de GGD. Hoe werkt zo’n samenwerking precies?

Afbeelding
Feest met handen in de lucht

Meer dan de helft van de Nederlandse jongeren van 12-19 jaar loopt risico op gehoorschade door harde muziek, tijdens het uitgaan en door smartphones. Omdat gehoorschade door hard geluid niet te genezen is, is preventie van groot belang.