3 tips voor water als gezonde dorstlesser op school

Kraanwater: een heerlijk frisse, gezonde én duurzame dorstlesser. Scholen kunnen elk jaar meedoen aan Nationale Kraanwaterdag. Bijvoorbeeld door les te geven over kraanwater. Maar ook buiten deze speciale dag is aandacht voor water alleen maar goed. Gezond eten en drinken past immers bij een gezonde leefstijl op school. Drie tips om water drinken op school aantrekkelijk te maken.

Kraanwaterdag

Nationale Kraanwaterdag is een mooi moment om water drinken te stimuleren. Scholen in het primair onderwijs kunnen zich ervoor inschrijven. Ze kunnen dan gebruikmaken van gratis materialen, zoals een Kraanwaterdagposter, een handleiding, proefjes en een digitale quiz.

Ook op scholen in het speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo (middelbaar beroepsonderwijs ) kun je posters ophangen, bijvoorbeeld met weetjes over water en waarom het zo gezond voor ons is. Betrek leerlingen of studenten en laat ze meedenken. Kunnen ze een creatieve manier verzinnen om kraanwater drinken onder de aandacht te brengen?

Watertappunt

Maak het watertappunt op school extra opvallend. Zorg bijvoorbeeld voor een display in een opvallende kleur achter of naast het watertappunt. Hang er ballonnen bij op Nationale Kraanwaterdag of andere feestelijke dagen. Maak er een opvallend pad naartoe. Ook handig voor als er meerdere mensen aan het wachten zijn. Heel veel kan, als het watertappunt zelf maar goed te bereiken en schoon te maken blijft.

Ook een watertappunt op jouw school?

Lees hoe je een watertappunt kiest in de toolkit Watertappunten. Of bekijk de tips en ervaringen van scholen met een watertappunt.

Water met een smaakje

Afbeelding
3 tips voor water op school water met smaakje

Mogen de leerlingen of studenten op jouw school drinken in de klas? Zet een paar kannen water neer in het lokaal en breng het water op smaak met bijvoorbeeld komkommer en munt of sinaasappel en gember. Dat staat ook goed in de schoolkantine en nodigt dan extra uit. Koud water kun je ook infuseren met thee. Het Voedingscentrum heeft nog meer tips voor variëren met water en thee.

Natuurlijk is er met water nog véél meer mogelijk. Het is niet voor niets een van de belangrijkste ingrediënten in de keuken. Mis jij hier een tip? Laat het ons weten en mail jouw tip naar redactie@gezondeschool.nl.

Leuk artikel? We horen graag je feedback!

Icoon Aan de slag

Stappenplan

Zin om aan de slag te gaan met de Gezonde School-aanpak? Lees op gezondeschool.nl hoe je dit doet.

Icoon Adviseur

Advies op maat

Je staat er niet alleen voor. De Gezonde School-adviseur helpt je op weg. Neem vrijblijvend contact op.

Icoon Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Wil je regelmatig inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.